SoulSound Sweden. Let the rythm heal you

sound healing

Vad är sound healing och hur gör en?

Vad är Sound Healing?

Sound Healing – läkning genom ljud  är en form av terapi som använder ljudets kraft för att främja avslappning, minska stress och förbättra fysiskt och känslomässigt välbefinnande. Denna uråldriga praxis går tillbaka till inhemska kulturer över hela världen och används fortfarande i stor utsträckning idag i olika former.

Grundprincip

Grundprincipen är att allt i universum vibrerar med olika frekvenser. När vi är friska är vår kropps vibrationer i harmoni med miljön omkring oss. Men när vi upplever stress, sjukdom eller trauma kan vår vibration störas, vilket leder till fysiska och känslomässiga obalanser.

Sound Healers använder olika instrument, såsom t.ex. klangskålar, gonggonger, klockspel, olika typer av trummor och rösten, för att skapa ljud som resonerar med kroppens naturliga frekvenser. Dessa vibrationer kan hjälpa till att återställa balans och harmoni, främja läkning. Passen brukar kallas bland annat ”Ljudbad”, ”Gångbad” och ”Trumresa” .

Kraftfullt verktyg

Sammantaget är Sound Healing ett kraftfullt verktyg för att främja avslappning, minska stress och förbättra det allmänna välbefinnandet. Oavsett om den används ensam eller i kombination med andra former av terapi, har den potentialen att hjälpa människor att leva ett lyckligare och hälsosammare liv och avslappning.

Under en session ligger klienterna vanligtvis ner eller sitter bekvämt medan utövaren spelar instrumenten. Ljudvågorna färdas genom kroppen och skapar en djup känsla av avslappning och lugn. Vissa människor känner sig som om de är i ett meditativt tillstånd, medan andra kan uppleva fysiska förnimmelser som stickningar eller värme.

Vetenskapliga bevis

Det finns växande vetenskapliga bevis för att stödja fördelarna med sound healing. Studier har visat att det kan hjälpa till att minska stress, ångest och depression, samt förbättra sömnkvaliteten, stärka immunförsvaret och minska smärta. Musik som medicin används nu återigen allt mer som behandlingsmetod/del av behandling även inom vården i Sverige.  

Om Sound Healer Magnus Karlsson

Magnus är slagverkare och har spelat trummor sen 10 års ålder. Därför är Magnus/ SoulSound Swedens Sound Healning sessioner oftast präglade av mycket trummor, men med inslag av mycket annat också.

Det var delvis genom jobbet som massör som han upptäckte att han hade förmågan att och ville göra mer för att hjälpa människor till läkning. Tillsammans med musiken, som är en del av honon, blev det en självklar väg när han påbörjade utbildningen till Sound Healer.

Magnus, som är partner med oss på Eventolot, bor i och utgår från Västervik. Men precis som med musik generellt finns ingen statisk plats för att utöva Sound Healing. Han kommer gärna ut till er verksamhet på andra platser och jobbar med små eller stora grupper i Sound Healing sessions eller mer konsertliknande arrangemang med den här läkande musiken som bas. Ibland jobbar han ensam, ibland är det fler kollegor tillsammans som skapar sessionen.

Magnus Karlsson är sound healer på Soul Sound Sweden. Han arbetar där uppdragen finns. Det kan vara lokalt i Västervik eller någon annan stans i Världen.

Oavsett om du driver en studio, förening eller har ett företag som vill göra en annorlunda och välgörande aktivitet för din personal är det möjligt att boka in Soul Sound Sweden.

Här kan ni följa SoulSound Sweden på instagram och få kontakt med Magnus.
Ni når honom också på info@soulsound.se
HEMSIDA

Magnus kör gruppsessioner i Västervik då och då – håll koll på hans Facebooksida eller på vår Västerviks Hälsocenter där de kommande klasserna alltid finns. Finns det inget upplagt – kommer det inom kort.