om mig

Hej, Jessica här!

Projektledare &
Kordinator för evenemang
och driver Eventolot AB

Med själen som vägledare

Vår erfarenhet med koordinering och projektledning inom kultur och evenemang spänner över ca 17 år med allt från små möten till en karneval med 40 000 besökare. Vi jobbar mest i Västervik men tar uppdrag eller producerar egna arrangemang vart som helst i världen i princip om tillfälle uppstår.

Det som sjunger i själen är vårt ledmotiv.

Vi vill jobba nära och familjärt med alla aktörer som blir involverade. Det blir tex ingen musik på evenemang utan hårt arbetande kulturarbetare av olika slag. Och inga evenemang utan hårt arbetande arrangörer som tar stora ekonomiska risker.

Eventolot vill jobba med schysta villkor och ser det som självklart att ha licenser hos- samt redovisa/betala avgifter till STIM och SAMI, för att alla som jobbar med musiken ska få betalt. Visst vill vi väl alla att de som arbetar med och på evenemanget ska få betalt?

Detta är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete.

Vårt fokus är att jobba med evenemang inom kultur och mental hälsa och jobba för att lyfta kopplingen dem emellan. Det kan inte belysas tillräckligt, hur viktig kultur i olika former är för människan.

Kultur för hälsa helt enkelt!
/Jessica

Här kan du läsa lite mer om detta med kulturens betydelse för vår hälsa

Tidigare erfarenheter

Västerviks Teater & KOnferens

Föreståndare & Säljare på Västerviks Stadsteater i 8 år. Mycket bred tjänst som inkluderade allt från planering, schemaläggning, kundhantering, sälj till garderobsarbete och visst städ.

Müsli

Eget bolag med eventproduktion och koordinering, redovisning och tårtbakning. Konsultuppdrag tex för Svenska Slottsmässor, Skånedagarna på Bosjökloster.

Västervik Karenvalen Ek. För

Projektledare, delägare, redovisning för Västerviks Karnevalen 2013 (ideellt arbete). Gratisfestival med heldagsprogram på 4 scener och karnevalståg med ca 250 sambamusiekr/dansare. Ca 40 000besökare.

Seaport Västervik AB

Eventkoordinator i 5 år främst för det som då var Nordens största MC event – MC Dagarna/Hojrock på Gränsö slott ink tillfällig camping för tusentals hojåkare, mässa, konserter. Mycket bred tjänst med allt från webbadmin över planering/sälj/korrekturläsning till service, mottagning, entré/kassa och städ.

Klarkullen Event AB

Eventkoordinator 3 år. Främst med julmässor, bl.a. nordens största på Huseby Bruk samt på Gränsö Slott och Wapnö Gård.
Mycket bred tjänst med allt från webbadmin över planering/sälj/korrekturläsning till service, mottagning, entré/kassa och städ.

Blandad tidigare erfarenhet

Innan utbildning inom service och ledarskap i besöksnäringen finns erfarenhet som kallskänka, frukostkock, bagare, butiksarbete, industriarbete samt drift av ideell förening inom Latinamerikansk dans/musik och sist men först mamma till fyra barn/ungdomar. 

Vad är grejen med Axolotlen?

I jakten på företagsnamn sprang jag på det här fantastiska djuret. Den ville inte släppa taget om mig och är nu en del av företagsnamnet och profilen. En evententreprenör är lik en axolotl på många sätt. Axolotlen anpassar sig till det yttersta efter dagens läge – andas med lungor, gälar eller t.o.m. genom huden. Den blir ett färdigt kräldjur om så miljön kräver det. Om en kroppsdel eller t.o.m. vissa organ förloras odlar den ganska raskt ett nytt. En Axolotl är kvar i stadiet mellan yngel och fullt utvecklat kräldjur – den har barnasinnet kvar helt enkelt.

När en jobbar med evenemang uppstår det ofta saker som gör att en snabbt måste anpassa sig efter situationen och lösa allt som uppkommer utan att det drabbar gästerna. Ibland känns det som att en både klonar sig och utvecklar fler armar och öron. Helst ska gästerna inte ens märka att vi kanske förlorade en ”kroppsdel”. Barnasinne är en viktig del i att fortsätta vara kreativ. Att kunna fantisera fritt för att skapa upplevelser som passar den målgrupp eller den idé en jobbar med är jätteviktigt.

Så – axolotlen stannar med mig och därför har jag tagit fram en egen tillsammans med illustratör Emelie Wiklund.

Yngsta familjemedlemmen har döpt hen till Axis.
Här kan ni följa Axis egna äventyr.

njut av livet

Gör något kul