Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.
Jens Hult spelar på Båtsman Music i Västervik 19 juli.

Jens Hult 19/7

båtsman music

Jens Hult & Ida Gratte spelar på Båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 19 juli.

Om konserten – Jens Hult & Ida Gratte

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Ida Gratte och Jens Hult för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

När: 19 juli
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr. 350 kr (ink serviceavg.)

 

Om artisten Jens Hult

Debutsingeln ”Precis som du vill”, sålde platinum och har fram tills idag spelats drygt 10 miljoner gånger på Spotify.

Med unika och grundade texter, en modern ljudbild och en ny energi och passion för visgenren och har gör modern vispop som berör.

Jens har byggt upp en fin relation med sina fans, och hans låtar står ofta högst upp på önskelistan till dop, begravningar, bröllop och andra viktiga livshändelser. Samtidigt har han smidigt navigerat sig bland eliten i svensk modern popmusikproduktion, där hans unika röst och sinne för skarpa melodier gjort Jens Hult till ett etablerat namn bland Stockholms och Sveriges tyngsta producenter och låtskrivare.

Bland hans senaste samarbeten hittar vi namn som Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Robin Stjernberg, Björn Holmgren, Sandro Cavazza, Sara Zacharias m fl.

Jens Hult spelar i Västervik 19 juli

Jens Hult skriver löpande musik som släpps frekvent och
den 19 juli gästar han oss alltså på Båtsmansstugorna.

Ida Gratte
Om artisten Ida Gratte

”Med hennes debutalbum ”Visor inga ord” och senaste plattan ”Vi måste prata” har Ida senaste tiden gjort stora succéer. Första albumet blev till musikvideofilm som hade biopremiär på Victoriabiografen i Stockholm. Båda albumen finns som LP och CD exemplar, och allt är släppt under hennes egna skivbolag Sisterhood Studio. Albumen har tillsammans över 200 000 streams och fått fina recensioner från tidningar och musikbloggar.

Ida är ofta ute och turnerat runt om Sverige och Europa med hennes gitarr eller band och mellan livegigen så hittar man henne i studion där hon skapar nytt material, både åt sig själv och andra artister. Som låtskrivare har Ida över 25miljoner streams på hennes verk.”

Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk på konsertdelen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Ledsagare/assistent med intyg går in gratis men behöver särskild biljett. Brukare mailar  behov av ledsagarbiljett och namn på ledsagare till info@eventolot.com  ha intyget med dig och visa upp det i entrén.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.
 • Besökare som är under 18 år måste komma i målsmans sällskap.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB, Föreningen Kulturen i Fokus i samverkan med Båtsmansstugorna.

På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Tillbaka till alla konserter på Båtsman Music

Logo Västervik