Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.
Jay SMith Västervik 20 juli

Jay smith 20/7

Båtsman Music

Jay Smith och Marlene Oak spelar på Båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 20 juli.

Om konserten – Jay Smith & Marlene Oak

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Marlene Oak och Jay Smith för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

När: 20 juli
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
Entré: Fr. 375 kr (ink serviceavg.)

Om artisten Jay Smith

Americana- och countryinspirerade Jay Smith gör 2024 debut i Melodifestivalen med låten ”Back To My Roots”, skriven tillsammans med sin syster Maria Jane Smith & Victor Thell (från Smith & Thell), Jonathan Keys och Jonas Jurström.
– Melodifestivalen är väldigt spännande. Men jag ska vara ärlig, det handlar om 94% spelglädje och 6% desperation” säger Jay med ett skratt.

​Efter Idol-vinsten 2010 släppte han sitt debutalbum ”Jay Smith” och blev vida omskriven, inte bara i Sverige utan även internationellt, särskilt efter att den välkände amerikanska nöjesprofilen Perez Hilton hyllat hans version av Madonnas ”Like a Prayer”. Därefter har han fortsatt att släppa musik, bland annat den guldcertifierade singeln ”God Damn You”. 2019 kom han senaste album ”Young Guns” som drar tydligt mot hans passion för amerikansk country.​

Inför 2024 har Jays musikstil utvecklats till en mix av core-country med inslag av pop, där berättandet står i centrum.

Jay Smith spelar på Båtsman Music i Västervik 20 juli
Marlene Oak spelar på Båtsman Music i Västervik 20 juli2024
Om artisten Marlene Oak

Marlene Oak är en singer-songwriter som växte upp på en liten ö utanför Stockholm. Hennes musikkarriär började efter att hon sågs busa på gatorna i den svenska huvudstadens Gamla Stan under tonåren, vilket ledde till hennes första skiva. Vid bara 19 års ålder släppte hon sitt första spår ”How Long”, ett samarbete med svenska artisten Andreas Mattsson som var med i HBO-serien Supergirl.

En artist lika mycket som hon är en författare. Hennes energi på scenen är smittsam och engagerande, och drar publiken i de råa känslorna i hennes musik. Marlenes musik är djupt inspirerad av människor, platser och livets komplexitet. Hennes själfulla folkrock-låtar speglar en djup känslomässig koppling till hennes personliga erfarenheter och andras. Under åren har Marlene samlat på sig över tre miljoner streams bara på Spotify, och hennes musik har omfamnats av fans runt om i världen. Hennes liveframträdanden har fängslat publiken på arenor och festivaler i hela Sverige och utanför.

Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk på konsertdelen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Ledsagare/assistent med intyg går in gratis men behöver särskild biljett. Brukare mailar  behov av ledsagarbiljett och namn på ledsagare till info@eventolot.com  ha intyget med dig och visa upp det i entrén.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.
 • Besökare som är under 18 år måste komma i målsmans sällskap.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB, Föreningen Kulturen i Fokus i samverkan med Båtsmansstugorna.

På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Tillbaka till alla konserter på Båtsman Music

Logo Västervik