Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.
Bröderna Dimker Brothers, från Hulta, Västerviks Kommun, spelar på Båtsmansgränd i Västervik 4 augusti

Dimpker Brothers 4/8

Jenny Almsenius, Mollie Minott & Dimpker Brothers spelar på Båtsman Music. Båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 4 augusti.

Om konserten – Jenny Almsenius, Mollie Minott & Dimpker Brothers

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en fullspäckad konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Jenny Almsenius, Mollie Minott & Dimpker Brothers för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

Den här kvällen blir sommarens final och det firar vi givetvis med Båtsmansgränds och Västerviks kommuns egna älsklingsbrorsor Dimpker Brothers. Men kvällen är fullspäckad med musik och vi får också njuta av fantastiska Jenny Almsenius och Mollie Minott under kvällen. 

När: 4 augusti
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr.310kr (ink serviceavg.)

 

Om artisten Jenny Almsenius

Med en stor dos charm, humor och färg och med ett munspel ständigt redo i fickan sjunger Jenny Almsenius Povel Ramels sånger på ett både välbekant och nyskapande vis.

Varför är Louise så blyg och hur många kavaljerer hade egentligen den sista jäntan? Hur blåser vi tillsammans på det onda? Berättelserna når ut över scenkanten och lockar den som lyssnar till både skratt och eftertanke.

Våren 2022 medverkade Jenny Almsenius i hyllningskonserterna Rameliana och syntes bland annat i SVTs Kulturstudions Povel Ramel-special. Arbetet med Ramels sånger gav mersmak och Jenny tyckte att projektet var för lustfyllt för att glömmas bort. Så det blev ett helt hyllningsalbum till Povel! Albumet ges ut av Ladybird, ett av de tongivande skivbolagen inom svensk jazz och visa.

Sångerskan, låtskrivaren och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt på stora och små scener de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro, klara berörande röst och sina personliga låtar – en slags visblues på svenska. Förutom sin egen musik har Jenny bland annat tolkat Taube och Vreeswijk. Med den nya skivan står det klart att hon även behärskar Ramels jazziga visor – med den äran!

2011 släpptes det rosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 kom uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. Jenny har tilldelats stipendier från SKAP och STIM för sitt låtskrivande, 2018 mottog hon Cornelis Vreeswijksällskapets nyinstiftade skrivarpris och 2019 det allra första Hanne Juul-stipendiet för sin gärning inom svensk visa. 2022 mottog hon tvåårigt arbetsstipendium av Konstnärsnämnden.

Med sig på scenen har Jenny pianisten Daniel Tilling. Daniel är en välrenommerad jazzpianist som spelat med bland andra och Miriam Aïda, Rigmor Gustavsson Viktoria Tolstoy, Amanda Sedgwick, Svante Thuresson och Stockholm Swing All StarsQuartet – för att nämna några. 

2021 tilldelades han det prestigefyllda Phontastic-stipendiet; ”Daniel Tilling har under en lång följd av år tillhört de främsta pianisterna i Europa som bygger sitt spel på en solid jazztradition, men som med sin eminenta teknik och musikalitet kan smälta in nästan vilket musikaliskt sammanhang som helst.”

Jenny Almsenius spelar på Båtsmansgränd i Västervik 4 augusti.
Om artisten Mollie Minott

Karriären startade redan som 15-åring då hon sjöng megahiten ”You´re Beautiful” ihop med världsartisten James Blunt i nationell TV. Några år senare stod hon som 2a på Avicii Arena i Sveriges största underhållningsprogram ”Idol”

”Du är musik” säger låtskrivaren, musikproducenten och idoljurymedlemmen Anders Bagge, under programmet.

Efter genombrottet i Idol Mollie skrivit åtskilliga låtar, medverkat i folkkära Tv-program och turnérat både internationellt och runt hela Sverige. Bl.a med sommarturnén ”Diggiloo” och organisationen ”Star For Life” i deras konsertserier i Sverige och Sydafrika.

Ett uppmärksammat släpp är låten ”Follow” – Soundtracket till den populära ungdomsserien ”Eagles” som utspelar sig i Oskarshamn, och där en av karaktärerna är baserad på sångerskan och hennes ungdomsår i småstaden.

Med många års erfarenhet av branschen, vill Mollie förändra en inte alltid så hälsosam sida av musikvärlden. Hennes roll som wellness-entreprenör formades under pandemin då hon studerade till lic. personlig tränare. Efter det föddes en tanke om att länka ihop två inriktningar.

Hösten 2023 kommer det efterlängtade debutalbumet! Under våren/sommaren ger sig sångerskan ut för att presentera de nya låtarna första gången live. Musiken rör sig mellan sofistikerad pop och ett retro ljudlandskap, där hälsoperspektivet speglas genom texter om att söka balans mellan fysiska, psykiska, spirituella och sociala behov”

Molly Minott spelar på Båtsmansgränd i Västervik 4 augusti

Om artisten Dimker Brothers

De har kommit att bli Västerviks kommuns egna älsklingsbrorsor, här har de spelat på gator, torg, på iskalla trappor och svettiga krogar men sen en tid tillbaka tar musiken dem ut i världen. De är för väldigt många också ett självklart inslag på Båtsmansgränds scen så därför får de avsluta säsongen för Båtsman Music tillsammans med er och oss! 

Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland är nyligen hemkomna från en månadslång releaseturné i USA och de ansluter till en tradition som är nog så vanlig inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.

Bröderna Dimker Brothers, från Hulta, Västerviks Kommun, spelar på Båtsmansgränd i Västervik 4 augusti
Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk eller matta närmast scenen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Ledsagare/assistent med intyg går in gratis men behöver särskild biljett. Brukare mailar  behov av ledsagarbiljett och namn på ledsagare till info@eventolot.com  ha intyget med dig och visa upp det i entrén.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB och är en del av destination Västervik.
På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Tillbaka till alla konserter på Båtsman Music

Logo Västervik