Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.
Daniel Lemma spelar på Båtsman Music i VÄstervik 20 juli.

Daniel Lemma 2/8

båtsman music

Daniel Lemma & Sabina Thörner spelar på Båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 2 autgusti.

Om konserten – Daniel Lemma & Sabina Thörner

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Sabina Thörner och Daniel Lemma med Mats Eriksson för musiken.

Blues, ballader och bortglömda pärlor en intim konsert där låtar från Daniels långa karriär blandas med duons valda favoriter. En kväll med musik i gränslandet mellan jazz, blues och amerikansk folk.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

När: 2 Augusti
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr. 395 kr (ink serviceavg.)

Om artisten Daniel Lemma

Daniel Lemma slog igenom brett med albumet Morning Train som blev titelmusiken till filmen Jalla! Jalla! . 2021 släppte Daniel albumet Sörgårdens Tak där han för första gången sjunger med eget material på svenska om det Göteborg som varit en så stor del av hans liv som artist. Daniel Lemma rör sig mellan flera olika genrer i sitt musikaliska skapande, men det är Amerikansk folk som är den musikstil som alltid ligger närmast hans hjärta och det är den tradition som går som en röd tråd genom hans musik.

Historien började för många år sedan när Daniel hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på trettio- och fyrtiotalet, och sedan upptäckte skivan Anthology of American Folk Music . En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet och vars inspelningsmetod har väldigt lite gemensamt med dagens tidskrävande studioarbete. Det gick fort – in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan – färdigt. Ett musikaliskt ögonblick var dokumentat.

 

Daniel Lemma konsert Västervik 20 juli

Att fånga det musikaliska ögonblicket har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer till att göra skivor, han är intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata ljudet i studion. Han vill fånga stunden och förmedla en känsla med sin musik.

Sabina Thörner
Om artisten Sabina Thörner

Sabina är en 23 årig artist och låtskrivare från Västervik som sedan några år tillbaka är bosatt i Kalmar.
Hennes musik är influerad av soul och svensk pop, och ska till sommaren släppa sin nya musik.

Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00-19.30 (se varje arr för sig).
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Handväskor är tillåtet
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk på konsertdelen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Ledsagare/assistent med intyg går in gratis men behöver särskild biljett. Brukare mailar  behov av ledsagarbiljett och namn på ledsagare till info@eventolot.com  ha intyget med dig och visa upp det i entrén.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Om du delar något i sociala medier så tagga gärna med eventolot & båtsmanmusic
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.
 • Besökare som är under 18 år måste komma i målsmans sällskap..

Evenemanget arrangeras av Föreningen Kultir i Fokus, Eventolot AB i nära samverkan med Båtsmansstugorna och är en del av destination Västervik.
På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Tillbaka till alla konserter på Båtsman Music

Logo Västervik