Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.

Välkommen till Båtsman Music.

Här presenterar vi årets konsertkvällar på Båtsmansgränd i Västervik, efterhand de blir klara för biljettsläpp. Fantastiska sommarkvällar med proffesionell livemusik och mysig stämning.

 

Datum för 2023:  30/6 – 19/7 – 28/7 – 4/8

 

Artisten Chris Kläfford med sin gitarr. 28 juli spelar Chris Kläfford live på Båtsman Musik, Båtsmansgränd Västervik

Chris kläfford 28/7

båtsman music

Chris Kläfford & Highway honeys spelar på båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 28 juli.

När: 28 Juli
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:30

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr. 420kr (ink serviceavg.)

 

Om konserten – Chris Kläfford & Highway Honeys

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Highway Honeys och Chris Kläfford för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB i samverkan med Båtsmansgränd.
Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
HWC finns på restaurangen.
Om artisten Chirs Kläfford

Publiken har tagit den 30-åriga sångaren Chris Kläfford från Lindesberg till sina hjärtan.

Chris vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som “Imagine” och “Utan dina andetag”. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats. Han fick även en platinaskiva för låten.

Hösten 2018 gav han sig ut på en större turné: “The Imagine Tour”. Denna gång med fullt band och stor produktion. Under 2018 gjorde han över 160 spelningar.

2019 medverkade Chris i America’s Got Talent där han tog sig hela vägen fram till semifinal. Hans auditions har setts av över 100miljoner tittare på YouTube.

Chis släpper ny musik under våren och på Båtsmans scen kommer han bjuda på en akustisk konsert.

Om artisten Highway Honeys

I dimman av vägkantens rök skymtas en Americana trio. En trio med sprakande energi och smutsiga cowboy boots. Disa, Mia och Emelie är samstämmiga i både sång och musik. Skriver texter om allt och ingenting, det är enkelt, vackert, rått och himmelsblått.

Bandet släppte sin första EP 2020, och har sedan dess fått blodad tand för att släppa mer musik. Skrivandet tar aldrig slut, en singel till, och en till. I Mars 2023 släppte bandet countrydängan ”Good on the road” och i April kom hitlåten ”Turns you on”.

Mia är uppvuxen i Tuna, Vimmerby Kommun, och vi är väldigt glada att vi nu kan sätta Mia på Båtsmans scen tillsammans med sitt band. 

Artisten Chris Kläfford med sin gitarr.
Bandet Highway Honeys poserar vide en gammal camper van.
Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00-19.30 (se varje arr för sig).
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk eller matta närmast scenen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.

Arrangemanget är en del av destination Västervik.
På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Hazelius Hedin kommer till Båtsman Music 19 juli

Hazelius Hedin & Sanna Hogman 19/7

båtsman music

Hazelius Hedin och Sanna Hogman spelar på båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 19 juli.

När: 28 Juli
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsertstart: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr. 275kr (ink serviceavg.)

 

Om konserten – Hazelius Hedin & Sanna Hogman

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Hazelius Hedin och Sanna Hogman för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB i samverkan med Båtsmansgränd.
Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
HWC finns på restaurangen.
Om artisten Hazelius Hedin

Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör. Duon har senaste åren skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen, och rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna. Hazelius Hedin har släppt 3 Album, varav det senaste ”Jorland” blev nominerat till Grammis.

2021 firade Hazelius Hedin 13 år på scenen tillsammans. På det senaste albumet Jorland och på konserterna framförs en samling sånger som ger oss inblick i människoöden ur en annan tid. Texterna vidrör både tro, hopp och kärlek, men även folks slit och strävanden för en bättre tillvaro, samt emigration och avsked.

Hazelius Hedin kommer till Båtsman Music 19 juli

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol, gitarr

Sångaren, multi-instrumentalisten och låtskrivaren Esbjörn Hazelius har i nära 30 år förtrollat publiken med sin djupa, varma stämma och sitt strängspel. Han har bl.a. medverkat i grupperna Quilty, Jul i Folkton, Eitre, och även verkat som musikalisk motor, producent och kapellmästare bakom artister som Sofia Karlsson och Tomas Ledin. Esbjörn har medverkat på ca 100 skivproduktioner, och har i flera sammanhang belönats med nomineringar och priser från Grammisgalan, Folk-& Världsmusikgalan och Manifestgalan. Esbjörn har även synts som konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival och som Artist in Residence vid Malmö Musikhögskola.

Johan Hedin – soprannyckelharpa, oktavnyckelharpa, sång

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare och låtskrivare som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Han är aktiv som medlem och initiativtagare till världsmusikgruppen Bazar Blå, folk/barockensemblen Silfver, trion Björnlert Hedin Pekkari, samt framträder tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam. Han har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson, Maria Kalaniemi m.fl. Johan har spelat in ett tjugofemtal plattor varav två soloalbum i eget namn.

Om artisten Sanna Hogman

Sanna växte upp i visstaden Västervik och studerade sång på Fridhems folkhögskolas jazzlinje. Därefter läste hon vidare på Artisten (Högskolan för Scen och Musik) i Göteborg. När hon släppte sitt debutalbum ”Buss 18 till dig” (2013) översköljdes hon av kritikerkårens hyllningar. Musikjournalisten Jan Gradvall skrev bl. a. att: ” Hon har potential att nå en lika stor publik som Melissa Horn och Marie Bergman. Det är väldigt sällan man hör album med nya artister som är så här välskrivna och superbt välarrangerade.”

2015 kom uppföljaren ”Medan tid är ska vi ro”.

Sångerskan och låtskrivaren Sanna Hogman spelar på Båtsmansgränd 19 juli

Ett möte med en gammal munk, meditation på ett italienskt hustak och ett knepigt förhållande till tvåsamhet. Sanna Hogman säger att inspirationen till detta album delvis kommer från hennes ”sökande frihetssjäl”. Till skillnad från förra albumet är samtliga låtar på svenska och soundet mer folkmusikinriktat. Låten ”Orden” är en duett med folkmusikern Esbjörn Hazelius och släpps som singel med musikvideo. ”Esbjörn har länge varit en inspiratör för mig, så det känns extra kul att få låta våra röster gå hand i hand”, säger hon.

Två barn senare, 2020, mitt under pandemin släppte hon den tredje plattan Gräl som på grund av rådande omständigheter kom lite i skymundan.

Sanna har stått på många musikscener och visfestivaler men även verkat på Stadsteatern. Under åren har hon gjort flera resor där hon undersökt musikkultur i Sydafrika, Sydamerika och USA. 2012 mottog Sanna Hogman STIMs stipendium.

Hösten 2023 planerar hon en längre turné där hon varvar sin egen musik med personliga berättelser om ADHD. Vad innebär det att i en vardag som tenderar att vilja snurra allt snabbare och effektivare leva med adhd och vad händer när man vägrar infinna sig och istället går sin alldeles egen väg?

Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00-19.30 (se varje arr för sig).
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk eller matta närmast scenen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.

Arrangemanget är en del av destination Västervik.
På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.