Logo för Båtsman Music. En En vit cirkelram med guldtext och svart bakgrund. med vita båtar, i siluett, som seglar på vita ljudvågor.
Bluesartisten Eric Bibb kommer till Västervik 30 juni för en intim konsert på Båtsmansgränd.

Eric Bibb 30/6

båtsman music

Eric Bibb & Maja Johansson spelar på Båtsmansgränds mysiga och intima spelplats den 30 juni.

Om konserten – Eric Bibb & Maja Johansson

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Maja Johansson och världsartisten Eric Bibb med musiker för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

När: 30 Juni
Vilken tid: Insläpp 18:00
Konsert: 19:00

Var: Båtsmansgränd, Västervik
ENTRE: Fr. 420 kr (ink serviceavg.)

 

Om artisten Eric Bibb

Världsartisten Eric Bibb är född och uppvuxen i New York. Han är med sina över fyrtio album och mer än femtio år på scenen, en av den internationella bluesvärldens största namn idag och hyllningarna som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister är ständigt återkommande.

Han har turnerat världen runt i mer än tjugofem år, blivit Grammy-nominerad i USA två gånger och fått mängder av andra internationella utmärkelser, som t. ex pris för årets akustiska bluesalbum av The Blues Foundation i Memphis 2017 och ”Blues Act Of The Year” vid Jazz FM Awards i London 2019.

Eric har samarbetat med storheter som t.ex Mavis & Pops Staples, Taj Mahal, Odetta, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama och The Dixie Hummingbirds. 2019 spelade han för utsålda hus i en vecka på legendariska Ronnie Scott’s i London, då även Van Morrison klev upp på scenen en av kvällarna.

2017 turnerade han Sverige runt med den hyllade enmans-föreställningen ”Tales From A Blues Brother”, som också sändes i Sveriges Television. Den producerades av hans son Rennie Mirro och Filip Adamo och kan nu ses på Qwest TV. Ni har också kunnat se honom i På Spåret, SVT och Bingolotto, TV4 på Nyårsafton 2021, där han sjöng en duett med Sarah Dawn Finer. Sommaren 2022 medverkade han i SVT’s Allsång På Skansen.

 

Från februari till maj 2023 turnerar han i Australien, Frankrike och UK/Irland och den 30 juni besöker han alltså Västervik.

Bluesartisten Eric Bibb kommer till Västervik 30 juni för en intim konsert på Båtsmansgränd.

Erics far, artisten Leon Bibb, kämpade jämsides med Martin Luther King, Harry Belafonte, Joan Baez och många fler för svartas rättigheter i USA på sextiotalet. Leons framtidsvisioner och målmedvetenhet tog sig uttryck i musiken och formade Erics konstnärsskap från tidig ålder.

Med på Båtsmansgränd är också Christer Lyssarides och Ulrika Bibb.

Christer Lyssarides är gitarristen med en alldeles egen ton, som har spelat med Yonder, Tiny Island, OK Star Orchestra och många fler. Christer och Eric Bibb har en lång historia ihop, både i inspelningsstudion och på scener över hela världen. Deras samspel har beskrivits som telepatiskt.

Ulrika Bibb är sångerska och Erics livskamrat. De har släppt två album tillsammans, When You Smile (2010) och Pray Sing Love (2018), varav den sistnämnda går att finna på alla plattformar.

Maja Johansson, som spelar på Båtsmansgränd 30 juni.
Om artisten Maja Johansson

Efter att ha bott en stor del av sitt vuxna liv i Malmö är nu Maja Johansson åter tillbaka i hemstaden Västervik, den stad där hela musikkarriären började och till stor del formades. Än idag hörs blinkningar i hennes musik till tonårsåren i Västervik, med vänskap av stål, bubblande förälskelse men också svärta och sorg.

Maja har hunnit släppa två EP:s som tagits emot med ett jubel från flera håll av musiksverige. De båda skivorna har kommit ur ett samarbete med Måns Wikenmo på klassiska Tambourine Studios i Malmö, där storheter som The Cardigans, Jakob Hellman och Bob Hund spelat in skivor.

Musiken landar in i någon slags säregen blandning av indie, pop och progg. Majas ljusa röst omfamnar en som en mjuk kokong och ger känslor av nostalgi, melankoli och glädje på samma gång. Bara att luta sig tillbaka och känna.

Praktisk info om kvällen.
 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig.
 • Konsertstart 19.00-19.30 (se varje arr för sig).
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00
 • Du sitter vid bord i cafédelen, på bänk eller matta närmast scenen.
 • Fri sittning.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan.
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna.
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det.
 • HWC finns på restaurangen.
 • Ledsagare/assistent med intyg går in gratis men behöver särskild biljett. Brukare mailar  behov av ledsagarbiljett och namn på ledsagare till info@eventolot.com  ha intyget med dig och visa upp det i entrén.
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer delar av publikytan ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna, all annan fotografering el ljudupptagning är förbjuden och överträdelse beivras.
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt.
 • Press – kontakta arrangören för tillstånd.

Evenemanget arrangeras av Eventolot AB och är en del av destination Västervik.
På vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv.

Tillbaka till alla konserter på Båtsman Music

Logo Västervik